Onderaan de berg van Benabbio ligt Bagni di Lucca aan de SS12, Strada del Brennero. Bagni di Lucca bestaat uit drie delen: La Villa, Ponte a Serraglio en Fornoli. Het is hèt centrum voor alle dorpen in de Val di Lima, die tot de gemeente Bagni di Lucca behoren. De bewoners uit de dorpen in de bergen doen hier hun boodschappen, gaan naar de bank of postkantoor, regelen hier hun gemeentelijke beslommeringen (en dat zijn er nogal wat in Italië) of komen hun aangiftes doen op het politiebureau. Ook vertier is hier voldoende: een zwembad, een tennisbaan en terrasjes en restaurants. Op woensdag- en zaterdagochtend is er een marktje.

In de 19e eeuw en begin vorige eeuw was Bagni di Lucca een mondain kuuroord voor de Europese yetset, voornamelijk uit Engeland. Veel herinnert nog aan die tijd. Op de eerste plaats de Termaalbaden natuurlijk. Velen zijn inmiddels gesloten, maar bij Terme Jean Varraud kun je je nog altijd heerlijk laten verwennen met massages en modder. 

plattegrond Babni di Lucca

(Klik op de foto voor een vergroting)

Ook andere gebouwen herinneren aan die tijd: bijvoorbeeld het Casinò uit 1835 in Ponte a Serraglio, het eerste legitieme casino van Europa, waar het roulettespel is uitgevonden. Nu kun je hier de 'Informazioni Turistiche' (Italiaans VVV) vinden. Andere voorbeelden zijn: de Engelse kerk, waarin nu de bibliotheek gevestigd is en het 'Punto Internet'; de oude Villa's, zoals Villa Ada, en de Engels begraafplaats; het Circolo dei Forestieri, gebouwd in 1924 als ontmoetingsplaats voor vreemdelingen, dat nu een restaurant is. Daarnaast vind je het Teatro Academico uit 1790, inmiddels gerestaureerd als intiem theater, waar professionele en amateurgezelschappen gebruik van maken.

Over de rivier La Lima zijn enkele interessante bruggen, zoals het hangbruggetje over La Lima tegenover ritorante Del Sonno en de Ponte delle Catene uit 1840 in Fornoli. Onlangs heeft de gemeente een wandelpad, dat 's avonds verlicht is, langs de rivier onder het dorp aangelegd. De rivier is ook aantrekkelijk om te zwemmen. Stroomopwaarts zijn er verschillende strandjes aan de oever te vinden. 

De vallei kent vele dorpjes als Benabbio, Lugliano, Brandeglio, Casabasciana, Crasciana, Casoli, Lucchio, Granaiola, Monte di Villa, Montefegatesi en nog vele anderen. Allemaal leuk om te bezoeken; vooral Lucchio is een bezoekje waard. Het dorp ligt al adembenemend hoog en is te bereiken via een smalle steile haarspeldbocht. Boven het dorp torent de 'Fortezza' uit, een overblijfsel uit de tijd van de kasteelheren. Deze Fortezza kun je beklimmen en biedt je een prachtig uitzicht over de vallei. Een imposant punt, waar je je een goede voorstelling kunt maken hoe de kasteelheren voor Castracani de vallei bewaakten. Bij nat weer kan het pad naar de Fortezza wel  glad zijn en ook hoogtevrees kan toeslaan.

Deze dorpen kennen allemaal hun eigen folklorefeesten, zoals middeleeuwse eet- en spelfestijnen of zogenaamde 'Sagre'. Dorpsfeesten waar, hoe kan het anders in Italië, eten centraal staat. Vaak is zo'n feest aan een bepaald product of gerecht gewijd, bijvoorbeeld 'Sagra dei Tortelli' of 'Sagra Dei Necci' (pannenkoeken van kastanjemeel). Als je vaandels boven de weg vind met dit soort aankondigingen weet je dat je je hart culinair kunt ophalen. Zo gauw deze beschikbaar is, vind je de agenda van deze evenementen op deze site.  

Ponte del diavoloDe Strada del Brennero door de Val di Lima stroomopwaarts volgend kom je in het ski-oord Abetone. Een mooie route en ook zomers is Abetone leuk om te bezoeken en te wandelen. De weg stroomafwaarts brengt je in Lucca. Onderweg kun je nog een toeristische stop maken bij de 'Ponte della Maddalena' uit de elfde eeuw. In de volksmond wordt deze brug 'Ponte del Diavolo' genoemd; deze naam is gebaseerd op de legende die verhaalt dat de architect van deze brug; zijn ziel verkocht zou hebben aan de duivel, om het bouwwerk op tijd klaar te krijgen.