Een dagje naar het strand is vanuit Benabbio prima te doen. De kust ter hoogte van Lucca wordt La Versiliana genoemd en loopt van Viareggio tot Massa Carrara. parasols
De meeste stranden aan de Toscaanse kust bestaan uit betaalde 'Bagni', van zeer luxe tot wat eenvoudiger. 

Het meest voor de hand liggend is om naar Viareggio (55 km), de bekendse badplaats van de regio, te gaan. Dit is een drukke, mondaine badplaats en tamelijk prijzig. Rustiger en betaalbaarder zijn de betaalde stranden van  Torre del Lago Puccini, even ten zuiden van Viareggio. Dit is de geboorteplaats van de componist Puccini en elk jaar wordt in augustus een openluchtfestival gehouden met zijn opera's.

Voor wie meer van rotskust en snorkelen houdt, kan het best naar de kust direct ten zuiden van Livorno (76 km) rijden. Ook daar betaalde strandjes, maar ook de mogelijkheid om, na wat klauterwerk, een gratis plekje te vinden op de rotsen. 

Een andere rotskust vind je bij Lerici (95 km), ten noorden van La Versiliana. Niet ver daarvandaan liggen de beroemde Cinque Terre, leuk om te bezoeken of te wandelen langs de kust of in het achterland. Vanuit Viareggio is er een bootexcursie naar de Cinque Terre. Bij het VVV in Bagni di Lucca kun je hierover meer informatie krijgen.