Als je vanuit Benabbio de hoofdweg naar het Oosten vervolgt, kom je bij de pas Il Trebbio en het dorp Boveglio. Je kunt de weg vandaar bergafwaarts verder vervolgen verder richting Collodi, Pescia, Pistoia en Montecatini Terme

CollodiCollodi ligt als een waterval van huizen tegen de berghelling op. PinocchioDit dorp is bekend door het beroemde verhaal van Pinocchio. De schrijver, Carlo Lorenzini, geboren in 1826 in Firenze, ontleende zijn pseudoniem aan het dorp Collodi, waar zijn moeder geboren was. In dit dorp is dan ook het themapark Pinocchio gevestigd.  Een andere bezienswaardigheid in dit dorp is de villa en de tuinen van de middeleeuwse famili Garzoni met de indrukwekkende baroktuin. 

Voorbij Collodi kun je richting Pescia. Interessant is hier de San Franciscokerk uit de dertiende eeuw. Vanaf Pescia kun je een prachtige tocht maken met veel natuurschoon en mooie dorpjes, richting Prunetta om weer op de SS12, Strada del Brennero uit te komen en richting Bagni di Lucca huiswaarts te keren.

De belangrijkste attractie van Pistoia is de Piazza del Duomo. Natuurlijk is daar de dom met zijn campanile, maar ook het baptisterium en de 'Palazzi' en het Museo Civico zijn interessant. De markt op woensdag en zaterdag op dit plein, ademt de dagelijkse Italiaanse sfeer uit. 

Monte Catini Terme is een luxe, deftige kuurplaats. De atmosfeer hier correspondeert vooral met de internationale smaak. Het Museo dell'Actuin Garzonicademia d'Arte is een bezoek zeker waard. Er worden werken tentoongesteld van diverse Italiaanse schilders. Ook zijn er voorwerpen te zien van de musici Puccini en Verdi. Vanuit dit dorp kun je via een kabelbaan omhoog naar Montecatini Alto, het historische dorp, vanwaar je een riant uitzicht hebt.