Benabbio ligt in Noord Toscana, in de provincie Lucca en de gemeente Bagni di Lucca. Vanuit Bagni di Lucca, dat aan de rivier La Lima ligt, bereik je Benabbio via een bochtige bergweg van 4 km lengte. Volgend filmpje op YouTube geeft een goed idee van hoe de weg is: The Road to Benabbio. Het filmpje duurt 5:28 minuten, en op 4:44 minuten zie je een geparkeerde wit vrachtwagentje. Het wandelweggetje naar het huis gaat daar rechts van de vrachtwagen omhoog (ongeveer nog 30 meter lopen). De plaats waar de witte vrachtwagen staat is trouwens de meest ideale parkeerplek!
Het dorp ligt op 400 meter hoogte, geplakt tegen de zonnige kant van de berg en omgeven door olijfgaarden en kastanjebossen.

Ten Westen van Bagni di Lucca en Benabbio ligt de Garfagnana, een gebied dat rijk is aan historie, traditie en natuurschoon, waar de Alpi Apuane met de bekende marmermijnen onderdeel van zijn; ten Noorden vind je het skigebied Abetone, ten Oosten nog meer Appenijnen met het Pinocchiopark en plaatsen als Montecatini, en ten Zuiden de mooie ommuurde stad Lucca. Op ruim een uur rijden zit je aan het Toscaanse zandstrand en cultuursteden als bijvoorbeeld Pisa, Firenze, Volterra, Siena en San Gimignano liggen op dagtochtafstand. Voor meer informatie over de omgeving verwijzen we je naar de betreffende pagina.